NL FR EN

Steun het wetenschappelijk onderzoek naar diabetes

Het BDR verzamelt gegevens van patiŽnten bij wie diabetes werd vastgesteld voor de leeftijd van 40 jaar. Hierdoor kan hun aantal worden gevolgd in de tijd en per regio, en mogelijke oorzaken ge?dentificeerd. Gegevens bij hun verwanten laten toe om hun risico voor diabetes te bepalen. Dank zij deze gegevens kan het BDR nieuwe methodes uittesten en toepassen voor preventie en behandeling van diabetes en zijn verwikkelingen.

Het inzamelen van de broodnodige gegevens en bloedmonsters om deze studies te kunnen realiseren vereist het organiseren van jaarlijks terugkerende collectedagen over gans het land. FinanciŽle ondersteuning voor deze onmisbare logistieke activiteiten is moeilijk te verkrijgen via wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Wij kunnen uw steun zeer goed gebruiken voor het vele materiaal (naalden, buizen, ontsmettingsmateriaal, verband, een kleine attentie voor de deelnemende kinderen) dat we bij deze collectedagen gebruiken.

Hoe kan u ons steunen?

- door een gift

- door een actie te organiseren

U kan zelf ook een actie organiseren en geld inzamelen voor het onderzoek naar diabetes. Laat ons iets weten en wij zetten uw actie op onze website.

02-477 45 46
contact@bdronline.be

Alvast bedankt voor uw interesse en uw steun.