NL FR EN

Prijzen

Verschillende medewerkers, maar ook artsen die deelnemen aan de BDR, zijn al beloond voor hun wetenschappelijk werk op basis van gegevens van de BDR.

Novo Nordisk prijs voor Diabetologie  2016 voor Dr. C. De Block

Novo Nordisk prijs 2014 voor Dr. G. Martens

G. Martens krijgt deze 2-jaarlijkse prijs voor zijn onderzoek naar proteomics van beta cellen en de zoektocht naar biomerkers voor beta cel dood.

Novo Nordisk prijs voor Diabetologie 2007 voor Drs. K. Decochez en I. Weets

K. Decochez en I. Weets krijgen deze 2-jaarlijkse prijs voor hun onderzoek naar de epidemiologie, heterogeniteit, predictie en preventie van diabetes.

Bial Merit Award voor Drs. D. Pipeleers, B. Keymeulen, Z. Ling en Center for Beta Cell Therapy in Diabetes

Deze prijs is een erkenning van de Belgische groep voor zijn werk over betacellen en de ontwikkeling van methodes voor betacel transplantatie. De prijs werd uitgereikt door de president van Portugal in Porto op 28 maart 2007.

Vijfjaarlijkse prijs van de Belgische Regering voor Dr. D. PIPELEERS

Deze prijs is een erkenning voor de bijdrage van D. Pipeleers aan het wetenschappelijk onderzoek in het domein van diabetes.

Sidmar prijs voor medisch wetenschappelijk onderzoek  2007 voor  Dr. F. Gorus

Dr. F. Gorus kreeg deze prijs voor zijn werk met als titel "Epidemiology, prediction and prevention of type 1 diabetes: no fiction in Belgium". De prijs werd uitgereikt in de Koninklijke Academie voor Geneeskunde op 12 december 2007.

Prijs Dr. L. Broeckaert en A. Depreeuw voor Dr. B. Keymeulen

Deze prijs werd uitgereikt aan Dr. B. Keymeulen voor zijn bijdrage aan het geneeskundig wetenschappelijk onderzoek op het gebied van preventie en praktijk.

Novo Nordisk prijs voor Diabetologie 2005 voor Dr. C. Mathieu

Internationale IFCC/EDMA Prijs 2005 voor een BDR artikel

De IFCC/EDMA Prijs is gesponsord door de "European Diagnostic Manufacturers' Association" (EDMA) en wordt uitgereikt door de "International Federation of Clinical Chemistry" (IFCC) voor de beste bijdrage over het nut van laboratorium testen voor een betere besluitvorming in de patiŽntenzorg.In 2005 werd de prijs uitgereikt aan Dr. Katelijn Decochez en Dr. Inge Truyen (gedeeld eerste auteurschap) voor hun artikel met als titel "Combined positivity for HLA DQ2/DQ8 and IA-2 antibodies defines population at risk of developing type 1 diabetes" (Diabetologia 48, 687-694, 2005). Het artikel werd door. Dr. Frans Gorus (senior auteur) voorgesteld op het IFCC/EDMA symposium tijdens het Euromedlab 2005 congres te Glasgow, Schotland op 12 mei 2005. Bij deze gelegenheid werd de prijs ook officieel uitgereikt.

Novo Nordisk Prijs voor het Eindwerk van Mark De Moor

Op 15 november 2005 kreeg Mark De Moor, student van Koen Verbeeck, de Novo Nordisk Prijs voor zijn eindwerk met als titel "Hoe ver staat men met het behandelen van type 1 diabetes via beta cel transplantatie ?".

Menarini Prijs voor Diabetologie 2004 voor Dr. De Block

Op 27 oktober 2005 kreeg Dr. Christophe De Block de Menarini Prijs voor Diabetologie voor zijn werk met als titel "Autoimmune gastropathy and (pre)malignant gastric lesions in type 1 diabetic patients: clinical and biological data" dat voor een deel gebaseerd was op BDR gegevens.

Novo Nordisk prijs voor Diabetologie 1995 voor Dr. F. Gorus